Musluk suyuna dair en büyük endişemiz suyun sert olması yani çok kireçli olması. Kireçli su içmek sadece insan sağlığı için değil mutfakta kullandığımız küçük ev aletlerinin de etkilenmesine yol açar. Hangimiz çaydanlığın içindeki beyaz lekelerden rahatsız olmuyoruz? Hal böyle olunca musluk suyunun içilebilir olduğunu kimse inanmıyor. Taa ki TAPP Water ile tanışana kadar. TAPP Water’ın hindistan cevizinden yapılan filtreleme sistemi, suyu en doğal şekilde arıtarak ‘yumuşatıyor’, kısaca suyu olması gereken kıvama getiriyor. TAPP Water bunu nasıl başarıyor, anlatalım.
Su neden sertleşir?
Suyun sert olmasının en önemli sebebi suyun kireçli olmasıdır. Kireçli suyun içindeki yoğun miktarda kalsiyum, karbonat, magnezyum ve manganez suyun tadını değiştirir ve suya karakteristik bir koku ekler. Özellikle binadaki su borularının eski olmasından kaynaklı sert su problemi, evdeki suyla çalışan eşyaların ömrünü kısaltabilir.
Peki, çaydanlığın kenarında gördüğümüz beyaz izlerin sebebi tam olarak nedir? Kireçli suyun içeriğindeki yoğun miktardaki çözünmüş mineral (TDS) seviyesi çaydanlık, su ısıtıcı veya kahve makinelerinin üzerinde beyaz kireç kalıntıları bırakıyorlar. Aynı işlem saçlarımız için de geçerli. Sert suyla yıkanan saçlar daha sert ve cansız görünebilir. Bu nedenle tatile gittiğinde veya farklı bir yerde saçlarını yıkadığında kireçli su oranını daha iyi karşılaştırabilirsin.
Sert su tehlikeli midir?
Kireçli suyun içindeki kalsiyum aslında vücudumuzun ihtiyacı olan değerli bir mineraldir. Çocukların gelişiminde, vücuttaki kemiklerin büyümesinde ve böbrek gelişiminde kalsiyumun ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz.
Fakat günlük ihtiyacımız olan kalsiyum oranının üzerine çıktığımızda işler değişiyor. Öncelikle suyun tadı ve kokusu rahatsız edici olduğu için kimse sert su içmek istemiyor. İkinci olarak da yapılan araştırmalar, kalsiyum oranı yüksek olan kireçli suyun, böbrek rahatsızlığı olanların, hastalığın ilerlemesine neden olabileceğini gösteriyor. Günlük 400 mg/L’nin üzerinde kireçli su içildiğinde böbrek taşı riskinin artabileceğine dair araştırmalar mevcut. Bu nedenle kireçli su içmek tamamen sağlıklıdır diyemiyoruz. Sen en iyisi musluk fitresi kullanarak içtiğin suyun daha lezzetli ve sağlıklı olduğuna emin ol!
Sert suyu yumuşatmak için neler yapmalı?
Musluktan su içmek aslında en doğal ve sağlıklı yöntem olarak gösteriliyor. Fakat musluk suyundaki kireç, klor ve diğer kirleticiler suyu maalesef olması gereken doğallığından uzaklaştırıyor. Sudaki kireci arıtmak ve daha lezzetli suya kavuşmak için sana TAPP Water su filtresini öneririz. Piyasadaki diğer su filtrelerine baktığında sudaki kireci sadece %50 oranında filtrelediğini görüyoruz. Tabii bunun yanında suyun tadını kötüleştirdiğini söyleyenler de var. TAPP Water ise kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi sağlıklı mineralleri tutarken klorür, nitrat, mikroplastik, florür gibi kimyasalları etkili bir şekilde azaltıyor. Böylece su yumuşuyor ve daha lezzetli bir kıvama geliyor. TAPP Water filtresinin bağımsız İstanbul Su Laboratuvarı Testi’ni buradan inceleyebilirsin.
TAPP Water, sudaki kireç oranını azaltarak suyun daha lezzetli ve sağlıklı olması için elinden geleni yapar. TAPP Water kullananlar, artık filtrelenmiş suyla yapılan yemeklerin, çay ve kahvenin tadını gerçekten alabildiğini söylüyorlar. Sen de bu keyfi yaşamak ve ‘gerçek’ suya ulaşmak için TAPP Water ile en kısa sürede tanışmalısın!